Servis araçlarına yeni düzenleme!

7 Şubat 2021by ozturizm0
Türkiye 80 bin civarında servis arası bulunuyor ve bu araçların 35 binini okul servisleri oluşturuluyor. Çok sayıda insanın hayatını taşıyan servis araçları ile ilgili de düzenlemeler mutlak önem taşıyor.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına göre; Türkiye’deki motorlu araç sayısı 2010 yılında 15 milyon 95 bin 603 iken 2017 yılının Temmuz ayına gelindiğinde bu sayı 21 milyon 763 bin 103’e yükselmiş durumda. Türkiye’deki motorlu araçlar içinde 80 bin civarında servis aracı bulunuyor ve bu araçların 35 binini okul servisleri oluşturuyor.  Bu okul servislerinin de 17 bini İstanbul’da bulunuyor.  Türkiye legal olarak faaliyet gösteren servis araçlarının yanı sıra korsan olarak nitelendirilen 5 bin civarında da servis aracı bulunduğu öngörülüyor.
Özellikle İstanbul’da yoğunluklu olarak bulunan korsan servis araçlarının önüne geçebilmek adına bir plaka uygulaması yapılacak.

Uygulama ile İstanbul’daki servis araçlarının tamamına LAA 001’den başlayarak LZZ 999’a kadar plakalar verilecek ve böylece bu araçların denetimi kolaylaştırılacak. Uygulamanın İstanbul’da yapılmasının sebebi ise yoğunluktan dolayı denetimlerin İstanbul’da daha zor olması ve gözden kaçma ihtimalinin daha yüksek olması.

İnsan, sürücü ve araç sayısındaki artış beraberinde trafik yoğunluğu ve kazalarında da artışı getiriyor. Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda 2020 sonuna kadar trafik kazalarının ve bunlardan kaynaklanan ölümlerin %20 azaltılması hedeflendiği belirtiliyor. Bu hedefle yapılan çalışmalar kapsamında trafik ile ilgili yeni düzenlemeler oluşturuluyor.

12 Eylül’de yapılan Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı’nda; sürücülerden kaynaklanan sorunlar ve bu sorunların engellenmesine ilişkin çözümler, servis araçlarına getirilecek olan zorunluluklar ve yeni uygulamalar gibi konular görüşüldü. Çalıştayda alınan kararların ardından mevzuatta yapılacak düzenleme ile okul servis araçlarının camlarının şeffaf olması zorunlu hale getirecek ve servislerde görevli olan şoför ve hosteslerin de ilk yardım eğitimi alması mecburi olacak.

Çalıştayın en önemli konularından biri Trafik Güvenliği Uygulama Politikası Belgesi. Süleyman Soylu bu konuda sivil paydaşlar ile idareyi aynı masada bir araya getirmeyi, herkesin fikrini almayı ve karşılıklı istişarede bulunmayı amaçladıklarını belirtti.Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’nin hem hali̇ hazırda uygulamada olan tedbirleri̇ hem mevzuat düzenlemesi aşamasında olan bazı adımları hem de geleceğe dönük projeleri̇ içerdiğine dikkati çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belgenin “denetim”, “kaza sonrası aci̇l müdahale”, “personel eği̇ti̇mi̇”, “projeleri̇mi̇z” ve “düzenleme yapılacak konular” olmak üzere 5 başlıkta hazırlandığını söyledi.

Öğrenci ve Personel Taşımacılığı, Şehir İçi Yolcu Taşımacılığı, Şehirlerarası ve Turizm Yolcu Taşımacılığı olmak üzere üç çalışma grubu oluşturulan çalıştay 2 gün sürdü ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde okul ve taşımalı eğitim servis araçlarıyla ilgili alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı.

ozturizm

Leave a Reply

ÖZ TURİZMMerkez
Telefon ve mail aracılığı ile bize her zaman ulaşabilirsiniz.
KONUMUMUZBizi nerede bulabilirsiniz?
Yakuplu merkez Mah. Maraşan fevzi çakmak Caddesi No:19 D:1-2 Beylikdüzü / İSTANBUL
BİZİ TAKİP EDİNSosyal Medya Bağlantıları

Copyright by Öz Turizm. Tüm hakları saklıdır.

Copyright by Öz Turizm. Tüm hakları saklıdır.